Koraal kleur in je interieur

0 Shares
0
0
0

Koraal, dus. En dan doelen we niet op datgeen dat je in de zee vindt, maar puur en alleen de kleur. Het is een opvallende en levendige tint en is sinds een kleine vijf jaar ontzettend populair in ‘interieurland’. De kleur is namelijk warm en brengt tegelijkertijd een vleugje frisheid en vitaliteit de ruimte in.

Je leest in deze blog alles over de betoverende wereld van koraal kleur. Je zal ontdekken hoe je deze kleur kunt gebruiken om je interieur een nieuw leven in te blazen. Bang dat het bij anderen niet in de smaak gaat vallen? Who cares? Je huis moet je juist ‘aankleden’ zoals jij dat wil!

Welke kleur wordt met koraal bedoeld?

Nu is het koraal dat je kent vanuit de zee niet in één kleur te vinden. Sterker nog, het staat erom bekend dat het de mooiste kleuren kan aannemen. We zullen daarom eerst vertellen welke kleur wordt bedoeld als je koraal in een kleurenschema zet.

De kleur koraal is een unieke tint die zich nestelt tussen oranje, roze en rood. De oranje en rode tonen geven een warme ondertoon, waar het roze juist zorgt voor het zachte. Dankzij deze eigenschappen is de kleur dan ook erg veelzijdig en dus welkom in diverse settings. Dus of je interieur nu neutraal is of juist ontzettend kleurrijk, iets met een koraal kleur zal er goed bijpassen.

Koraal als symbool van…

De koraal kleur vind je onder andere terug in de mode. Hier zal het een opmerkelijke en stijlvolle flair aan je look geven. In deze blog hebben we het echter over koraal in je interieur. Het zal hier een meer frisse, vrolijke sfeer overbrengen.

Daarmee staat koraal symbool voor levenslust, voor optimisme, voor expressiviteit. Het heeft daardoor bijvoorbeeld een positieve invloed op je gemoedstoestand. Koraal roept namelijk gevoelens op van vreugde en enthousiasme. Dat bijvoorbeeld in tegenstelling tot blauwtinten, die toch wel geregeld wat kil en koel doen aanvoelen.

Koraal in verschillende ruimtes

De ene ruimte is de andere niet en daarom wil je in een ruimte juist wel of niet kiezen voor koraal accenten. We gaan een aantal ruimtes langs en vertellen je graag hoe je de kleur hierin terug kan laten komen.

#1 Woonkamer

In de woonkamer wil je een koraal kleur met name in accenten terug laten komen. Denk bijvoorbeeld in een meubel of een leuke accessoire/ decoratief element. Combineer die accenten met neutrale kleuren zoals wit, beige en/of grijs. Dit leidt tot een elegant contrast, waarmee je de woonkamer een fijne plek voor jezelf maakt. Eveneens straalt het enige luxe uit naar gasten, aan wie je je wellicht trots je nieuwe stulpje wil laten zien.

#2 Slaapkamer

De slaapkamer leent zich als perfecte plek om bijvoorbeeld een hele muur in koraal kleur te verven. Het koraal stimuleert een gevoel van passie en romantiek. In combinatie met koraal beddengoed of decoratieve kussens laat je de kleur door de kamer heen vloeien. Alle muren in een koraal kleur lijkt ons dan weer wat heftig, maar een enkele muur in de kleur zal zeker tot zijn recht komen.

#3 Keuken

Koraal servies, achterwandtegels in dito kleur of andere elementen, je kan het zo gek niet verzinnen en het is tegenwoordig wel in deze prachtige kleur beschikbaar. Combineer dit bijvoorbeeld met houten accenten en houdt het verder rustig met zoiets als witte muren. We worden bijna niet enthousiaster als we tegen dit soort kleurpaletten aanlopen.

Koraal in combinatie met andere kleuren

Over zo’n kleurpalet gesproken: dat je koralen accenten in je huis aanbrengt, betekent natuurlijk niet dat je de rest van het kleurpalet achtserge hoeft te laten. We vertellen je graag met welke andere kleuren koraal zeker tot zijn recht komt:

 • Koraal en goud
  Koraal en goud vormen een wat meer luxueuze en elegante combinatie, die goed werkt in wat formele eetkamers of studeerkamers. Maar, pas op, mocht je wat doorslaan met de gouden accenten, zoals die 5 gouden olifantjes, dan kan het juist wat kitscherig overkomen. Leg de main focus op koraal en houdt het goud liever wat achterwege.
 • Koraal en groen
  Koraal is van zichzelf al een natuurlijke kleur, het komt tot slot van rekening uit de oceaan. Een andere, wat meer ‘bekendere’ kleur, die daarbij goed past is groen. We spreken daarmee niet zo zeer over een koralen muur die aansluit aan een groene muur, maar eerder over een koralen muur waar een aantal planten voor zijn gezet.
 • Koraal en zwart
  Wellicht een keuze waaraan je minder snel zal denken, maar wel degelijk eentje waar je mond van open gaat staan. Het zwarte geeft ontzettend veel contrast, dat meteen een statement maakt. Met de koraal kleur zwak je dit wat af en breng je meteen wat kleur in the game. Kijk maar eens op het voorbeeld hieronder.

Aan de slag

Allemaal leuk en aardig, dat we je al deze tips geven, maar als je er iets wil, komt het niet ineens vanzelf je huis binnenwaaien. Sterker nog, waarschijnlijk moet je meer aanschaffen dan je denkt en zal het desastreuze veranderingen teweeg stellen.

Anyway, we zijn er om je te helpen, vandaar de volgende tips:

 1. Woonwinkels
  In woonwinkels zie je alles dat je op plaatjes ziet, in het echt. Het geeft je een idee van ruimtelijkheid en laat je meteen het gevoel waarnemen. Maar, omdat het nu niet echt het seizoen van de koraal kleur is, kan het zijn dat je in een woonwinkel toch niet aan je wensen wordt voldaan. Zie daar…
 2. … Pinterest
  Jawel, Pinterest is ongeveer de beste vriend die je kan hebben op het gebied van inspiratie. Zoals je al hebt gezien hebben wij in deze blog alvast twee voorbeelden gegeven. Dus, vul je zoektermen in en ga gauw opzoek naar hetgeen jij verliefd op raakt.
 3. Koraal kleur behouden
  Om de levendigheid van de kleur te behouden, is het in sommige gevallen nodig om de koraal kleur te behandelen. Daarmee bedoelen we dat direct zonlicht de kleur kan aantasten en dat je die decoratieve elementen dus niet in de vensterbank wil zetten. Maar, natuurlijk hangt het ook af van materialen en dergelijken die je gebruikt en dus zal je hierin zelf een afweging moeten maken.

Al met al kunnen we stellen dat een koraal kleur een geweldige keuze is voor iedereen die zijn interieur opfrissen. Subtiele accenten of een gedurfde verandering: kies voor hetgeen jij je prettig bij voelt. Het zal ongetwijfeld een positieve sfeer in huis creëren.

0 Shares
Ook interessant