Stiften Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Of je nu ze nu voor jezelf of iemand anders koopt: iedereen heeft een set stiften nodig in zijn leven. Of dat niet een beetje overdreven is? Nou, nee, wat ons betreft niet. Wanneer je gaat kleuren is dat namelijk iets heel rustgevend. En dat rustgevende, dat is iets dat we iedereen gunnen in ons toch wel veel te drukke leven. Bovendien leidt een moment van ontspanning tot een moment van bezinning. Doe het nou maar, geloof ons!

Het is dan natuurlijk wel de bedoeling dat je de middelen en dus stiften hebt. Wanneer je het wil uitproberen of je het niet heel breed hebt, begrijpen we dat je daar niet de hoofdprijs voor wil neerleggen. Vandaar dat we in deze blog slechts budget keuze stiften aan je toereiken. Je hebt nog steeds het idee dat er iets te kiezen valt, maar kan ook nog gewoon je dagelijkse boodschappen doen zoals je dat graag doet.

Stiften Action

Wat is een betere plek dan de Action om een aantal stiften aan te schaffen. De plek is goedkoop, heeft een ruim assortiment aan tekenspullen en zal ongetwijfeld iets aanbieden waar je hart sneller van gaat kloppen. En inderdaad, hun aanbod in stiften is groot. Zelfs zo groot, dat we hebben besloten een selectie van het aanbod te maken.

Uitwasbare viltstiften

Prijs: €2,99
Aantal: 36 stuks

Als volwassene is het waarschijnlijk wat overbodig dat de viltstiften uitwasbaar zijn, maar in het geval van kinderen is het erg handig. Je hoeft dan niet bang te zijn dat er wordt ‘gesmeerd’, want na een wasbeurt is het er alweer uit. Nou, goed, voor een kleine drie euro krijg je dus maar liefst 36 stiften. Deze hebben allemaal een andere kleur dus je kan je fantasie de vrije loop laten. Goed om te weten is dat de stiften een 0,5 punt hebben, wat over het algemeen wat smaller is dan de standaard ‘stift’. Aan de ene kant is dit fijn, omdat je zo meer details kan aanbrengen. Aan de andere kant kan je het wellicht als wat teleurstellend ervaren, omdat het inkleuren van grotere vlakken hier aanzienlijk moeilijker van wordt.

Klik hier om de stiften te bekijken

Kids Creative viltstiften met dubbele punt

Prijs: €0,99
Aantal: 10 stuks

We know, het is misschien wel wat overdreven om 36(!) verschillende kleuren te hebben. Het maakt het maken van keuzes moeilijk en je hebt er genoeg opslagruimte voor nodig. Een andere set die ze bij de Action verkopen, is dan waarschijnlijk een betere match voor jou. Deze stiften komen namelijk in een pakket van 10 en kosten maar een eurootje. Gaaf toch, dat slechts een euro jou uren plezier zal opleveren? Anyway, de stiften zijn met dubbele punt. Dit betekent niet dat je twee punten naast elkaar hebt, maar wel dat je een punt aan de ene kant hebt en een punt aan de andere kant van de stift. Met de ene kant kan je wat fijnere tekeningen maken, de andere is voorzien van een zogeheten ‘brush‘ (kwast).

Klik hier om de stiften te bekijken

Grafix magische markers

Prijs: €0,74
Aantal: 8 stuks

Deze stiften brengen ons helemaal terug naar de jeugd van de ‘zillenial’. Zij speelden vroeger met gummetjes die geur afgaven en met zogeheten ‘magic markers‘. Deze markers, dus. Omdat de dop en de stift zelf van de buitenkant qua kleur niet met elkaar overeenkomen, weet je niet welke kleur je gaat krijgen. Het levert de meest gave tekeningen op, waar je vast zelf ook heel enthousiast van wordt. Mocht je gaan kleuren als volwassene, dan zal je al snel onthouden welke stift welke kleur afgeeft, maar bij jonge kinderen blijft het tijdenlang een verrassing. Wat ons betreft een echt koopje, gezien je voor 3/4e van een euro al 8 stiften in handen hebt. Koop er voor een eurootje meteen een kleurboek bij et voilà, je bent klaar om een heerlijk middagje te ontspannen.

Klik hier om de stiften te bekijken

Ben je trouwens benieuwd naar de rest van het assortiment? Klik dan hier om dat op je gemak te bekijken. Dat wij iets selecteren betekent niet dat dat per definitie de beste stiften zijn!

Stiften Lidl

Stiften? Bij de Lidl? Ja zeker. De winkel verkoopt namelijk op regelmatige basis kantoorartikelen en dergelijken van het merk United Office. Helaas is op dit moment alles uitverkocht, maar het kan zomaar zijn dat alles weer terugkomt. Het enige dat ze nu op het gebied van stiften aanbieden, is een zogeheten airbrushset. We laten deze dan ook graag aan je zien. Lees:

crelando® Airbrushset

Prijs: €12,99
Aantal: 12 stuks

Nu denk je misschien ’13 euro voor een pakket, dat ga ik toch niet betalen?’ en toch willen we je graag vertellen waarom dit wél zo’n goede optie is. Het heeft er namelijk mee te maken dat deze set stiften inclusief een speciaal apparaat wordt geleverd. De stiften druk je in dat apparaat, waardoor je vervolgens tot 40 minuten een wel heel speciale tekening krijgt. Lees: het is een airbrush techniek. Het is een techniek waarbij inkt wordt aangebracht met behulp van perslucht via een spuitpistool. Het resultaat hiervan is dat je een fijne, gelijkmatige en gedetailleerde tekening kan maken. Gelukkig heb je voor dat laatste ook 5 sjablonen met vele, onbeperkt combineerbare motieven. Dus, waar wacht je nog op. Anders dan met gewone stiften creëren je hiermee misschien wel de meest perfecte tekeningen.

Klik hier om de stiften te bekijken

Andere budget keuzes

We zullen nu nog enkele andere budget keuzes aan je voorschotelen. Zo heb je toch nog nét wat meer keuze, zonder dat het aanbod van keuzes weer te groot wordt.

Stiften Hema

Prijs: €6,00
Aantal: 100 stuks

Wauw! Voor slechts zes euro schaf je wel honderd stiften aan. Misschien moet je hiervoor wel even de grens over, maar geloof ons, het is zeker de moeite waard. Althans, geloof degene die het al hebben gekocht. Als een product al 700x het label ‘erg goed’ heeft gekregen, dan moet dat toch wel waar zijn, toch? Zo’n pot is bijvoorbeeld geweldig in een klaslokaal of in een gezin waar erg veel getekend wordt. Je hebt immers van allerlei kleurtjes en als er eentje opraakt of kwijt is, heb je er nog steeds 99 over. Wij zien eerlijk gezegd alleen maar voordelen. En oh ja, als je dan toch in Nederland bent voor een bezoek aan de Hema, neem dan meteen zo’n lekkere hotdog. Deze zijn echt fantastisch (en dat is onze niet-gesponsorde, maar wel eerlijke mening).

Klik hier om de stiften te bekijken

Stiften Zeeman

Prijs: €0,99
Aantal: 18 stuks

Een van de allerleukste dingen voor een meisje of jongen van 8 jaar is misschien wel het krijgen van een eigen set stiften. Deze kan je mee naar school nemen in een leuke etui of lekker voor thuis bewaren. Kijk een van je ouders lief aan en misschien printen ze dan wel een aantal kleurplaten voor je uit. Een kleurboek voor kerst of je verjaardag zou al hélemaal fantastisch zijn. Maar ook voor een volwassene die het ‘zen-gevoel’ van tekenen graag weer wil ervaren, is deze set goed om mee te beginnen. Kom je erachter dat het toch helemaal niks voor jou is, dan is dat niet het grootste probleem waar je ooit tegenaan bent gelopen. Geef ze aan je buurkinderen en je bent er zelfs nog binnen no-time vanaf. Geen rommel in de kast, dus!

Klik hier om de stiften te bekijken

Koopgids stiften

Nu snappen we dat je alle opties even tot je moet laten bezinken. De keuzes zijn immers redelijk verschillend en het zou zonde zijn als je blindelings voor een set kiest, waar je later spijt van zal krijgen. Vandaar presenteren we nu nog een beknopte koopgids, waar je misschien je wensen wat meer helder op papier kan krijgen. Doe met de informatie wat je wil!

 1. Inktkleur
  Kies de inktkleur die het beste past bij je behoeften. Stiften in de kleuren van de regenboog is de meest voorkomende keuze, maar er zijn ook stiften met allerlei andere kleuren beschikbaar. Hoe meer kleur, hoe meer variatie!
 2. Puntgrootte
  Let op de puntgrootte van de stiften. Dikke punten zijn handig voor het markeren en inkleuren, terwijl fijne punten geschikt zijn voor gedetailleerd schrijven en tekenen. Er bestaan ook stiften met twee verschillende punten, dus misschien is dat handig als je veel afwisselt in de manier van tekenen.
 3. Duurzaamheid
  Controleer of de stiften lang meegaan en niet snel uitdrogen. Dit is vooral belangrijk als je ze regelmatig gebruikt. Sowieso raden we je aan de dop altijd goed op de stift te doen. Niet alle stiften kunnen 24 uur zonder dop overleven, zoals die van Stabilo dat bijvoorbeeld wel kunnen.
 4. Speciale eigenschappen
  Sommige stiften hebben speciale eigenschappen, zoals geurige inkt, glow-in-the-dark inkt, neonkleuren of zelfs thermische inkt die van kleur verandert bij warmte.
 5. Toepassing
  Denk na over waar je de stiften voor gaat gebruiken. School- en kantoorspullen hebben mogelijk andere vereisten dan kunstenaarsbenodigdheden. Waarschijnlijk haal jij de kunstenaar in jezelf naar boven, dus zoveel mogelijk kleuren kan daarbij een vereiste zijn.

Nu ben je met vijf simpele tips alweer een heel stuk verder gekomen in het selecteren van jouw ‘droomset’ stiften, hopen we. Alvast veel tekenplezier! We zijn benieuwd naar wat voor kunstwerk jij met je nieuwe stiften hebt gecreëerd.

0 Shares
Ook interessant