Stucloper Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Een stucloper is een beschermende rol papier/ karton, die gebruikt wordt bij bouw- en renovatiewerkzaamheden. Het voorkomt dat vloeren en oppervlakken vuil, verf, stof of andere schade oplopen tijdens de klus. Vaak zijn deze rollen beschermd met een soort coating, wat ook tot op zekere hoogte vocht tegenhoudt.

Je snapt wel dat bij renovatie of klussen zo’n item een must have is. Echter begrijp je tegelijkertijd ook dat het absoluut niet het goedkoopste item is wat er bestaat. We willen graag aan je laten zien dat je niet altijd de hoofdprijs voor zoiets als dit hoeft te betalen. Met andere woorden, waar je budgetvriendelijke stuclopers kan vinden, lees je in deze blog. We hebben ons absolute best gedaan om een mooie selectie te maken. Houd er wel rekening mee dat we niet álles hebben besproken en jijzelf misschien al wel een beter alternatief bent tegengekomen.

Stucloper Action

De eerste winkel die bij ons in gedachten kwam, was de Action. Zij verkopen immers talloze klusartikelen, van gereedschap tot aan verf en nog veel meer. Er zou daarmee een aanzienlijke kans bestaan dat er ook stuclopers verkrijgbaar zouden zijn. Helaas is het tegendeel waarheid en kan de Action je er niet in voorzien. Echter zijn we wel gaan zoeken naar een alternatief. Het beste dat we konden vinden, hebben we hieronder beschreven

Afdekfolie

Prijs: €0,75
Afmetingen: 4 x 5 meter

Ontdek het afdekfolie. Je plaatst dit op de grond om de grond te beschermen. Er staat dat het scheurvest is, but trust us when we tell you it’s not. Althans, tot op zekere hoogte. In vergelijking tot een stucloper is het niet heel stevig. Bovendien kan je niet echt makkelijk een gang door, omdat het een groot rechthoek betreft. Je zou dan alweer zoveel van deze folies moeten aanschaffen en zoveel oppervlakte ongebruikt laten, dat het misschien wat zonde is van het geld. Echter is het dan weer wel geschikt als je bijvoorbeeld grote ruimtes gaat behandelen.

Stucloper Lidl

Een winkel waar we ook heel benieuwd naar waren, is de Lidl. Tenminste, de webshop van de Lidl. Het assortiment dat ze daar aan spullen aanbieden, zal je verbaasd doen opkijken. In ieder geval is het een absolute parel, ook als het gaat om blusspullen.

PARKSIDE® Schildersdeken

Prijs: €11,99
Afmetingen: 1 x 10 m

Maar een stucloper, die hebben ze helaas niet. Vandaar zijn we gekomen met het één na beste ding en dat is een schildersdeken. Deze heeft een waterdichte onderkant en heeft een anti-slip werking. Met andere woorden, je kan prima uit de voeten met dit ding. Gezien de lange lengte, zou je zelfs de hele gang door kunnen lopen. Het zal je vloer wellicht niet op alle vlakken beschermen, maar het doet zijn best. Houd dan ook in gedachten dat het geen stucloper is.

Andere budget keuzes

En dus gaan we maar gauw over op de orde van de dag en zullen je nu wel écht budgetvriendelijke stuclopers laten zien. Benieuwd? Lees dan direct verder.

Handson stucloper 100% waterdicht 35m²

Prijs: €18,69
Afmetingen: 35 m2

We beginnen met een stucloper die je bij de Gamma kan aanschaffen. De loper heeft een oppervlakte van 35 m2 en heeft een rolbreedte van ongeveer 50 cm. Met andere woorden, het is ongeveer een halve meter breed. Perfect om bijvoorbeeld alle benodigdheden voor een badkamer naar binnen te lopen. Het is gemaakt van 100% gerecycled papier (duurzaam dus) en is zeker stevig genoeg om een aantal stootjes te incasseren. Dat het papier dan ook nog eens waterdicht is gecoat, is natuurlijk al helemaal voordelig. Zwart is misschien niet de mooiste kleur, maar je ziet er wel goed het vuil op liggen.

Stucloper 35m²

Prijs: €19,21
Afmetingen: 35 m2

Bij toolstation schaf je deze stucloper met dubbele coating aan. Die dubbele coating zorgt ervoor dat het vanaf de bovenkant al beschermt. Komt er dan toch wat doorheen, dan zal de onderste laag nog steeds ervoor zorgen dat de vloer beschermd blijft. Overigens is de rolbreedte van deze rol tussen de 500mm en 700mm, dus houdt daar rekening mee als je werkt met smalle ruimtes. De recensies komen in grote getallen en zijn overwegend goed, dus dat zal je misschien doen overtuigen om deze rol aan te schaffen, nietwaar?

Stucloper 110cm x 80m – afdekkarton – vloerbescherming

Prijs: €39,99
Afmetingen: 110 cm x 80 m

Go big or go home, moesten ze hebben gedacht toen het merk P4P deze stucloper op de markt hebben gebracht. Het is een lang, maar vooral ook brede stucloper, gemaakt van karton. Dat het is gemaakt van karton zie je overigens wel vaker. Wat is dan het verschil tussen karton en papier, horen we je denken. Nou, karton is dikker en sterker dan papier, waardoor het geschikt is voor verpakkingen en stevige materialen, terwijl papier dunner is en voornamelijk voor schrijven en afdrukken wordt gebruikt. Met andere woorden, in dit geval is karton misschien wat steviger. Wel weegt het hele gevaarte zo’n 20 kg, dus houd daar rekening mee als je bijvoorbeeld niet zo’n goede rug hebt.

Stucloper – 100cm – 75m2 – sterk waterdicht

Prijs: €49,99
Afmetingen: 75 m2

Schrik vooral niet van de prijs, want als je het in verhouding tot andere stuclopers neerzet, valt dat best mee. Deze stucloper heeft immers ook een gigantische oppervlak én is waterdicht. Het waterdichte is gecreëerd door een coating, want in principe is de gehele loper gewoon gemaakt van papier. Als je bijvoorbeeld klust voor je werk of een gigantisch project thuis aangaat, kan een rol als deze nog weleens in je voordeel werken. Fijn, toch?

Stucloper ca. 1,3×38,5 m

Prijs: €26,95
Afmetingen: 130 cm x 38,5 m

En dan de Hornbach. De Hornbach met een assortiment stuclopers waar je ‘u’ tegen zegt. Wat dat betreft is die winkel zo slecht nog niet. Zie bijvoorbeeld deze stucloper. Het heeft een mooi formaat, een fijne kleur, een stevige basis en heeft een gecoat laagje. Wel moet je weten dat dat laagje in kwestie door niet iedereen wordt geadoreerd. Zo zeggen sommigen dat deze snel loslaat en dat het papier daardoor ook sneller scheurt. Bij de aanschaf van een stucloper is het daarom nooit onverstandig om even door de reviews heen te spitten.

Nu zijn er nog talloze, en dan bedoelen we echt ontzettend veel, andere stuclopers op de markt. Echter zijn veel erg vergelijkbaar aan elkaar. Bovendien zijn wij Google niet en waren we dus niet van plan om alle stuclopers van een bepaalde prijsklasse hier te gaan bespreken. We hopen dat je met deze selectie al goed uit de voeten kan. Zo wordt de ‘schildersdeken’ van de Lidl ergens anders verkocht als een stucloper van vilt. Zo zie je maar weer, zo slecht was ons alternatief niet.

Koopgids

Een stucloper is een nuttig hulpmiddel bij bouw- en renovatiewerkzaamheden om vloeren en oppervlakken te beschermen. Om die reden geven we graag nog een aantal tips waarmee je zeker weet dat je de juiste loper aanschaft, die aan jouw wensen voldoet.

 • Materiaal en dikte
  Kies een stucloper gemaakt van duurzaam materiaal zoals papier, textiel of kunststof. De dikte varieert, waarbij je er van uit kan gaat dat dikker materiaal meer bescherming biedt. Mocht je bijvoorbeeld stukken loper moeten afsnijden, controleer dan ook even of dat bij het specifieke soort materiaal makkelijk kan.
 • Afmetingen
  Meet de oppervlakte die je wilt beschermen en kies een stucloper met de juiste afmetingen. Er zijn rollen in verschillende breedtes en lengtes beschikbaar. Wat heb je bijvoorbeeld aan een loper met een lengte van 80 m, terwijl het af te dekken stuk maar een meter of tien betreft.
 • Anti-slip
  Overweeg een stucloper met een antislipcoating aan de onderkant om verschuiven te voorkomen en de veiligheid te verbeteren.
 • Waterbestendigheid
  Als je verwacht dat de stucloper blootgesteld wordt aan vocht, kies dan een waterbestendig model dat de vloer beschermt tegen lekkages. Deze stuclopers herken je aan een bepaalde coating die ze hebben. Natuurlijk zal het geen emmer water tegenhouden, maar in ieder geval wel druppels verf of stuc, for that matter.
 • Milieuvriendelijkheid
  Als je om het milieu geeft, zoek dan naar stuclopers gemaakt van gerecyclede materialen of die na gebruik gerecycled kunnen worden.

Alvast veel succes met de bouw- en kluswerkzaamheden! We zien je graag een andere keer terug bij onze blog. En oh ja, mocht je vragen hebben over een bepaalde stucloper, contacteer dan even de desbetreffende verkoper. Wij zullen je waarschijnlijk niet veel verder kunnen helpen.

0 Shares
Ook interessant