a fish swimming in an aquarium

Hoe match je de kleuren van jouw aquarium met de rest van het interieur?

0 Shares
0
0
0

Er zijn twee groepen mensen die kiezen voor een aquarium (uitzonderingen daargelaten). En die twee groepen mensen staan meestal niet echt stil bij het effect van het aquarium op het interieur. We hebben het dan over jongens in de basisschoolleeftijd en over volwassen mannen. Want let maar op; meisjes zullen niet snel om een aquarium vragen, evenals volwassen vrouwen er ooit over zouden piekeren een aquarium in huis te nemen. In datzelfde hoekje zit vissen. Je ziet vrijwel nooit vrouwen vissen. En als je ze ziet vissen hebben ze hun hobby opgepakt door hun mannelijke partner, of door hun broer.

Maar goed, ligt de vraag er om een aquarium in huis te nemen, dan is dit voor sommige vrouwen gewoon even slikken; hoe matchen we zo’n gigantische bak in het interieur? Natuurlijk heb je alles over voor je man of kind, dus nee zal niet snel het antwoord zijn.

Een aquarium matchen met je interieur, kan dat?

Begin met het bepalen van de plek. Sowieso moet een aquarium een donker plekje krijgen, waar geen zonlicht in valt – dat beïnvloedt de watertemperatuur mogelijk en zorgt ervoor dat algen harder kunnen groeien. Welke plekken blijven er dan over in de woonkamer? Daar zul je dan uit moeten kiezen. Want ja, de mannen in huis willen het aquarium wel kunnen zien, dus de gang is eigenlijk geen optie.

Bepaal vooraf de grootte van het aquarium, meet ook vooral op en probeer in te schatten welke ruimte het gaat opnemen in huis. Houd je aan de afgesproken grootte en bepaal of het een zoet of zout water aquarium moet worden. Bezoek ook zeker een zeeaquarium winkel in dat laatste geval. Zo houd je grip op wat er te krijgen is en wat je wel en niet in huis wilt hebben.

Zeeaquarium matchen met interieur

Aquariums zijn met bijbehorende kasten te koop; hierin is best een grote variatie. Zo kun je er alvast voor zorgen dat de kast matcht met het interieur. De kasten zijn nodig en zijn er op gemaakt om het grote gewicht van het aquarium te kunnen dragen.

Afstemmen

Wat betreft de inrichting van het zeeaquarium; met de kleuren kun je vele kanten uit. Er zijn zeer kleurrijke koralen verkrijgbaar, maar ook wat meer naturelkleurige. De kleurrijke koralen zijn weer belangrijk voor de vissen die er op af komen of er beschutting zoeken.

Door zelf echt in het assortiment te zoeken (wel in ogenschouw nemend wat nodig is voor de vissen), kun je een geheel samenstellen wat op zijn minst géén afbreuk doet aan je interieur.

Tips op kleur

  • Heb je een bepaald kleurenpalet thuis? Match dan vooral binnen dat kleurenpallet
  • Zijn er kleurdetails in je woning, bijvoorbeeld oranje kussens, dan kun je bijvoorbeeld oranje terug laten keren in het aquarium
  • Binnen het aquarium zelf kun je kiezen voor ton-sur-ton kleuren (kleuren binnen dezelfde kleursoort), of juist voor complementaire kleuren (tegenovergestelde kleuren binnen de kleurencirkel) – deze kleuren vullen elkaar namelijk aan. 
0 Shares
Ook interessant