woman in yellow tracksuit standing on basketball court side

Dit zijn alle modekleuren in 2024!

0 Shares
0
0
0

Some couldn’t care less, others will do everything for it. En dan hebben we het natuurlijk over het feit dat personen juist wel of niet willen investeren in hetgeen dat ‘mode’ heet. Want waarom zou je je kleding uit 2023 nu al aan de kant schuiven? Aan de andere kant: waarom zou je je moeten tegenhouden om wél mee te gaan met de trend van 2024.

In deze blog zullen we je in ieder geval álles vertellen over de modekleuren van 2024. Zo kom je erachter of je misschien al goed op weg bent met je huidige kledingkast of dat je een excuus hebt om lekker te gaan shoppen. Wij hebben er in ieder geval zin in om op ontdekkingstocht te gaan. Jij ook?

De belangrijkste modekleuren van 2024

Dit jaar worden de modekleuren bepaald door een combinatie van expressieve tinten en rustgevende kleuren. We vallen dan ook maar gelijk met de deur in huis en vertellen je graag over welke kleuren dat dan precies gaat. Bij deze presenteren we je dé modekleuren van 2024:

#1 Groen, groener, groenst

Voor degenen die durven op te vallen, is neongroen de kleur om te dragen. Het brengt energie en levendigheid in je outfit en is ideaal voor feesten en evenementen. Ook de meer limegroene en pistache-achtige kleuren zullen het goed doen. Het geeft een beetje de nature vibes zoals die in de lente voorkomen en in de zomer helemaal tot hun recht komen. Maak je dus klaar voor zachtgroene tasjes, neongroene jurkjes en pistache-kleurige schoentjes.

#2 Vandaag is rood…

Boycotten we Marco Borsato nog steeds? Of mogen we inmiddels wel weer zijn liedjes afspelen? Anyway, een tweede kleur, die je met name op de catwalks van Gucci en Hermes voorbij zag komen, is rood. En dan niet zo maar rood, nee, we zoeken de donkere tinten op. Kersenrood of bordeauxrood, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Al helemaal niet in de wat donkere seizoenen van dit jaar kunnen de kleuren goed tot hun recht komen. Een statement maken in hartje zomer met deze kleur, is ook altijd nog een goed idee.

#3 Een abrikoos voor de dorst

Volgens sommige experts is dit écht de modekleur van het jaar. Deze wat zachtere, oranje kleur zie je tegenwoordig in talloze kledingstukken terug. Hoewel het je misschien een beetje doet denken aan die ene outfit die je met Koningsdag uit de kast trekt, verzekeren we je dat het écht iets is om in gedachten te houden. Met de juiste afstelling geeft het zelfs een chique uitstraling af, in plaats van dat je rondloopt als een sinaasappel of mandarijn. En oh ja, al in 2022 zou het bekend zijn geweest dat in 2024 ‘Apricot Crush‘ dé modekleur zou zijn.

#4 You’re so golden

You’re so golden
You’re so golden

Ja, we quoten Harry Styles, maar nee, hij heeft niet per se iets met deze modekleur te maken. Het betreft daarentegen juist de kleur die we nu zullen bespreken. Het gaat, je raadde het al, over niets anders dan goud. Denk aan gouden accessoires, maar, als je durft, ook aan hele gouden outfits, zoals je die bijvoorbeeld bij MiuMiu kan vinden. We zouden zeggen, trek eens je stoute schoenen aan en begin de dag alsof het elke dag kerst is. Want een kerst vibe, ja, dat is wel wat we bij deze kleur hoofdzakelijk ervaren.

#5 As royal as blue can be

En dan op nummer vijf, al hoewel dit geen rangschikking is, Royal blue, of te wel ‘koninklijk blauw’. Het is een diepe blauwe kleur die eigenlijk altijd wel goed staat. Het mooie aan deze kleur is ook dat het ontzettend veel mensen staat die ieder een andere huidtint en haarkleur hebben. Het was onder andere Gucci die met deze kleur op de catwalk verscheen. De kleur wordt door sommigen ook wel aangeduid als Yves Klein Blue. We zouden zeggen, combineer het met een lichtblauwe kleur of donkerrode accessoires en je zal wel goed zitten.

#6 Zacht geel

Om te voorkomen dat alsnog de hele regenboog zijn afgegaan qua kleuren, houden we het ‘zachte geel’ als laatste modekleur van 2024 aan. Deze kleur kenmerkt zich bijna als ‘schattig’ en wordt veelal teruggezien in mooie, lange jurken. Je zou het eigenlijk kunnen zien als een soort pastel-gelige kleur, die voorgaande jaren natuurlijk ook al vaker dan eens in de modewereld is verschenen. Wij zijn in ieder geval vóór en zien het al helemaal voor ons hoe je het volgende paasontbijt in een prachtig geel colbert verschijnt. Overigens wordt het wat fellere geel ook steeds populairder.

Hoe kan je de modekleuren dragen?

Nu je op de hoogte bent van de belangrijkste modekleuren van 2024, laten we eens kijken hoe je ze kunt dragen:

  • Mix en match

Een van de leukste manieren om met modekleuren te spelen, is door te mixen en matchen. Combineer bijvoorbeeld pistache met marineblauw voor een chique en stijlvolle look. Goud met lichtgeel zal ook goed werken, evenals het combineren van rood en blauw.

  • Accessoires

Als je niet zeker bent over het dragen van opvallende kleuren, kun je beginnen met accessoires. Een neongroene tas of koraalroze sjaal kan je outfit direct een boost geven. Je valt op, maar jijzelf kan je achter deze accessoires nog prima verschuilen. Niet iedereen staat immers graag in de belangstelling.

  • Stap voor Stap

Bij het bovenstaande geldt: Als je nieuw bent met het dragen van felle kleuren, begin dan stap voor stap. Draag eerst een kledingstuk in een modekleur en bouw van daaruit op. Het gevaar dat je het bij accessoires houdt, is dat je daar in blijft hangen. Niet erg, maar het kan altijd ‘extra(vaganter)’.

Al met al kunnen we concluderen dat we dit jaar weer veel mooie kleuren in de mode hebben. Het zijn kleuren die bij veel mensen passen en goed zijn te combineren met wat je al hebt. Alvast veel plezier met de styling en we zijn benieuwd naar jouw nieuwe outfit!

0 Shares
Ook interessant