white heart decors on white surface

Wit hartje betekenis & meer betekenissen

0 Shares
0
0
0

Tja, als je het ons vraagt wordt het allemaal steeds ingewikkelder. Als we het over emoji’s hebben, tenminste. Het probleem hierbij is namelijk dat alle emoji’s in principe wel een bepaalde betekenis hebben, maar die betekenis wordt door iedereen op een andere manier geïnterpreteerd. Het leidt doorgaans tot verwarring en is dan juist een onnodige toevoeging in plaats van dat het iets aan het bericht meegeeft.

Anyway, ook bij de emoji’s waar geen gezichtje op zit, waaronder de hartjes, is het soms maar moeilijk te begrijpen wat er wordt bedoeld. Want in principe zou je denken dat een hartje, dus ook een wit hartje, een teken van liefde zou moeten zijn. Echter hangen veel mensen een andere waarde aan een ander kleur hartje. Om misvattingen te voorkomen zullen we je in deze blog de betekenis van het witte hartje vertellen. We zullen eveneens ingaan op betekenissen van andere emoji’s waar nog weleens verwarring over bestaat. Lees je gauw verder?

Betekenis witte hartje

🤍🤍🤍🤍🤍

We zullen er niet langer omheen draaien en beginnen met de betekenis van het witte hartje. We vertellen je de meest gebruikte betekenissen en interpretaties. Bind ons er dus niet op vast dat wat wij als betekenis neerzetten, de absolute waarheid is. Het is enkel welke betekenissen veelvoorkomend zijn:

 • Medeleven en steun
  Allereerst kan een wit hartje doelen op medeleven en steun. Je toont dit aan iemand die het moeilijk heeft, bijvoorbeeld omdat er sprake is van een overlijden (in de familie en daaromheen). In die zin drukt het troost en hoop uit, in een tijd van verdriet en tegenspoed.
 • Vriendschappelijke liefde
  In bepaalde zin zou het witte hartje natuurlijk ook staan voor liefde. Echter betreft dit de liefde die vrienden voor elkaar hebben, zonder dat daar een romantische betekenis achterzit. Deze liefde is vrij van verwachtingen, puur en voornamelijk platonisch.
 • Vrede en harmonie
  Het witte hartje kan ook worden geassocieerd met vrede en harmonie. Het symboliseert een verlangen naar vrede in de wereld en eenheid onder mensen.
 • Spiritualiteit
  Mogelijk zou het witte hartje ook naar spiritualiteit kunnen verwijzen. Je stuurt het hartje dan op het moment dat je een bericht stuurt over een bepaald spiritueel onderwerp, waar jijzelf of de ontvanger veel steun uit kan halen.

Zo zie je maar weer dat het witte hartje ook niet op één wijze geïnterpreteerd wordt door verschillende personen. We zullen nu doorgaan naar het onderdeel waar we de betekenis van veel andere bekende emoji’s aan je uit leggen. Onthoud: de betekenis voor jou of binnen jouw kringen kan inderdaad anders zijn dan hieronder beschreven.

Betekenis andere emoji’s

Onderstaand een lijst van veel bekende emoji’s, inclusief betekenis.

😊

Betekenis: Een lachende emoji met een vriendelijke uitdrukking. Het wordt gebruikt om vreugde, tevredenheid of waardering uit te drukken. Positiviteit en blijheid zijn eveneens emoties die je aan deze emoji (snap je) kan hangen.

😢

Betekenis: Een huilende emoji met een verdrietige uitdrukking. Hoewel het misschien lijkt alsof het groot verdriet uitdrukt, wordt het vaker gebruikt in situaties waarin medeleven wordt getoond. Voor groter ‘verdriet’ zou je eerder 😭 gebruiken.

😍

Betekenis: Een emoji met hartvormige ogen, meestal gericht op iets of iemand. Het symboliseert bewondering, verliefdheid of enthousiasme voor iets moois of aantrekkelijks. Je ziet vaak dat vriendinnen dit onder de foto van een meisje plaatsen. Anderzijds zou het een uitdrukking binnen een romantische relatie kunnen zijn.

🤣

Betekenis: Een lachende emoji met tranen van vreugde. Het wordt gebruikt om intense lachbuien of humor uit te drukken, vaak na grappige opmerkingen of situaties.

😡

Betekenis: Een boze emoji met gefronste wenkbrauwen en rode wangen. Deze emoji stuur je als je echt heel woedend, gefrustreerd of geïrriteerd bent. Deze smiley in een gradatie minder is 😠, de situatie is daarmee mogelijk wat meer behapbaar.

🤔

Betekenis: Een denkende emoji met een hand onder de kin. Het duidt op contemplatie, twijfel of overpeinzing over een onderwerp. Gebruikt om na te denken over verschillende mogelijkheden.

😷

Betekenis: Een emoji met een mondmasker. Met een situatie zoals COVID-19 was dit natuurlijk dé emoji die vertelde hoe de wereld er op dat moment uit zag. Nu wordt het veelal gebruikt om aan te geven dat iemand ziek is.

🎉

Betekenis: Een feestelijke emoji met confetti en een partypopper. Bij van allerlei feestelijke activiteiten, momenten en gebeurtenissen zal je deze emoji voorbij zien komen!

🙏

Betekenis: Een emoji van gevouwen handen. Het symboliseert in Japan twee handen die ‘bedankt’ of ‘alsjeblieft’ uitstralen. In Nederland zien sommige mensen het aan als een high five, terwijl degene naast je het eerder ziet als een gebaar van dankbaarheid. Het is dus maar echt in welke context het wordt gebruikt en hoe het over het algemeen in jouw kringen staat afgebeeld.

Goed, we hopen dat je met deze beschrijvingen goed op de hoogte bent gesteld van de betekenis van bepaalde emoji’s. Wees je ervan bewust dat de context rondom de emoji’s vaak nog veel meer zegt over de emoji zelf dan de betekenissen die we hebben beschreven. En, als je twijfelt wat diegene ermee bedoelt, kan je het altijd vragen, toch?

0 Shares
Ook interessant