a close up of a white quilted material

Taupe kleur interieur zonder dat het saai wordt

0 Shares
0
0
0

Welkom in onze wereld van kleur. Een wereld waar we ons richten op wat kleuren voor mensen kunnen betekenen, maar waar het ook gaat over zaken zoals interieur. In deze blog betreft het het laatste geval. Dat doen wij overigens niet zomaar, nee, we richten on sop een specifieke kleur én de specifieke vraag die daarbij hoort.

Zie deze blog als een gids waarin we ingaan op een bijzonder intrigerende kleur: ‘taupe’. Van de betekenis van de kleur tot praktische trips voor het integreren van de kleur in je interieur, bij ons ben je aan het juiste adres. We zouden zeggen: ga lekker zitten en laat je meenemen door gewoon te beginnen met lezen.

Taupe als kleur

Voordat we dieper ingaan op het gebruik van de kleur in je interieur, zullen we eerst kijken naar wat deze kleur eigenlijk is. Well, taupe is in die zin een aardse, warme kleur die wordt gekenmerkt door zijn zachte bruine tint met subtiele grijze ondertonen. De term of eigenlijk het woord zelf is trouwens afgeleid uit het Frans. In deze taal betekent ‘la taupe’ ‘de mol’. De reden waarom wij dit begrip aan een kleur hebben gegeven, is omdat de vacht van een mol de kleur heeft van taupe. Of eigenlijk andersom dus. Snap je het nog?

Taupe in je interieur

Kleur heeft een diepgaande invloed op onze stemming en emoties. In interieurontwerp is het kiezen van de juiste kleur essentieel om de gewenste sfeer te creëren. Kies je voor taupe, dan zal daar over het algemeen het volgende gevoel bij gepaard gaan:

  • rust
  • geborgenheid
  • sereniteit

Maar goed, dat is alleen als je de hoofdtint taupe maakt. Taupe als ‘bijkleur’ in een volledig kleurrijk interieur zal natuurlij niet echt ‘sereniteit’ waarborgen. Maar goed, dat snapte je zelf vast ook al wel. We zullen je nu vertellen op welke manier je deze kleur allemaal kan toevoegen.

Interieurstijlen

Het is logisch dat de je niet in ieder interieursoort de kleur taupe gaat gebruiken Zo is het absoluut niet iets voor een Bauhaus-stijl en past het eigenlijk ook niet heel goed met een industrieel interieur. In principe kan je er altijd wel je eigen feestje van maken, maar er zijn nu eenmaal stijlen waar de kleur beter tot zijn recht komt. Lees:

#1 Japandi

Japandi is een interieurstijl die Japanse minimalisme combineert met Scandinavisch design. Het draait om eenvoud, functionaliteit en natuurlijke elementen. Zachte kleuren zoals wit, beige en grijs worden gecombineerd met warme houttinten. Meubels zijn strak en functioneel, met een focus op ambachtelijk vakmanschap. Accessoires zijn spaarzaam maar betekenisvol, met nadruk op organische vormen en natuurlijke materialen zoals steen, hout en bamboe. Klinkt als misschien wel dé stijl waar je taupe kleur in wil verwerken, doesn’t it?

#2 Bohemian

De bohemian interieurstijl is kleurrijk, eclectisch en levendig. Het omarmt een relaxte en creatieve sfeer, met een mix van patronen, texturen en culturele invloeden. Natuurlijke materialen en handgemaakte items voeren de boventoon, terwijl planten en kunstwerken zorgen voor een speelse en persoonlijke touch. Toch zie je ook vaak dat het vrij kleurrijke wordt gecombineerd met aardetinten, waaronder taupe. Het maakt het wat huiselijker en geen ‘bij elkaar geraapt zootje’.

#3 Landelijk

Zoek je naar rust, ruimte en ademhaling, dan is een landelijk interieur wellicht iets voor jouw/ jullie. Natuurlijke materialen zoals hout en steen worden gecombineerd met zachte kleuren zoals beige, crème en pasteltinten. Meubels zijn vaak robuust en functioneel, met een vleugje nostalgie. Accessoires zoals kussens, quilts en manden voegen een huiselijke, gezellige sfeer toe. En nee, het is echt niet zo ‘out-dated’ als je denkt, want een interieur als deze kan prima worden gecombineerd met zoiets ‘hips’ als een taatsdeur/ stalen deur.

Tuape als accentkleur

Mocht je nog twijfelen of taupe nou echt wel iets voor je is, kan je het al beste in je huidige interieur integreren als accentkleur. Of het nu gaat om een ​​statement-meubelstuk of subtiele accessoires, taupe voegt namelijk een vleugje verfijning toe aan elke ruimte. Zorg voor een goede balans tussen taupe en andere kleuren in het ontwerp om een harmonieus geheel te creëren.

Is dit geen optie, dan zouden we zeggen, open die verstofte Pinterest-pagina nog eens van je. De website staat vol met talloze voorbeelden, waar jij zeker je voordeel mee kan doen. Is het internet niets voor jou, dan zou je nog eens kunnen overwegen om naar een showroom te gaan. Kan je het zelf meteen in levende lijven ontdekken, al hoewel we wel eerlijk moeten bekennen dat het thuis nooit zo wordt als hoe je het daar hebt gezien.

Conclusie

‘Tuape’ is niet zomaar een kleur; het is een statement dat warmte, comfort en stijl toevoegt aan elk interieur. Met zijn veelzijdigheid en tijdloze aantrekkingskracht is het de perfecte keuze voor moderne ontwerpen. Dus waar wacht je nog op? Laat ‘taupe’ de ster van jouw interieur zijn en creëer een ruimte die zowel uitnodigend als verfijnd is. Wij zijn in elk geval erg nieuwsgierig naar het eindresultaat. Ennûh, pas je wel op dat het geen ‘sad beige’ festijn wordt (tenzij je dat natuurlijk erg mooi vindt)

0 Shares
Ook interessant